Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/01/2013

Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου για την «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη, Βʼ Αθήνας και Γιώργος Πάντζας,  Αττικής, με αφορμή την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου για την «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» δήλωσαν τα εξής:

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» αναφέρεται  αύξηση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή Λαγονησίου Αττικής. Παρά όμως την αναφορά αυτή στην έκθεση του ΓΛΚ, δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στο κείμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνουν την αντίθεση τους στην προσπάθεια εισαγωγής  διάταξης που προβλέπει την αύξηση των συντελεστών δόμησης στην περιοχή «Τουρισμού και Αναψυχής Λαγονησίου», αφού πρόκειται για μια σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη που μόνο σκοπό έχει την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και την τακτοποίηση αυθαιρεσιών. Επίσης δηλώνουν  την αντίθεση τους στην εν λόγω προσπάθεια εισαγωγής τέτοιας διάταξης διότι, τελικά αποτελεί  προσπάθεια να ανοίξει η Κερκόπορτα για να δοθούν συντελεστές δόμησης σε παραλίες που δεν υπήρχε σήμερα και ιδιαίτερα σε προστατευόμενες περιοχές, όπως η συγκεκριμένη που ανήκει στην ΖΟΕ Λαυρεωτικής. 

Επίσης δηλώνουν ότι, θα αντιταχθούν στις όποιες προσπάθειες υποβάθμισης και ξεπουλήματος του παραλιακού μετώπου της Αττικής και σε όποια προσπάθεια  να δοθούν συντελεστές δόμησης σε παραλίες, αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον. Στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες των κατοίκων και του Δήμου Σαρωνικού και έχουν καταθέσει σχετική αναφορά στην Βουλή.

To Γραφείο Τύπου