Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/01/2013

Να καταργηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 39 που αφορά την ειδική αγωγή ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.10΄, στην Αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, συνήλθε σε συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κυρίου Γεώργιου Καλαντζή, με  θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις». (β΄ ανάγνωση)

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β΄ Πειραιά Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά στην ομιλία της ζήτησε κατηγορηματικά να καταργηθεί η παρ. 4 του άρθρου 39 για την Ειδική Αγωγή λέγοντας:

ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Δε θα αναμασήσω τα ίδια και τα ίδια επάνω στο σημαντικό θέμα της Ειδικής Αγωγής για τα οποία μίλησαν  και  οι προηγούμενοι ομιλητές. Θεωρώ όμως ότι η παρ. 4 του άρθ. 39 που αναφέρεται στην ειδική αγωγή και στους ειδικούς εκπαιδευτικούς, πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι καινοτομία, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης και δεν θα μπορούσα να το πω καινοτομία λόγω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι διαχρονικό, αλλά έχει ημερομηνία λήξης. Μετά τι γίνεται;  Με τον τρόπο αυτό θέλετε να δημιουργήσετε περιπλανώμενα μικρά ΚΕΔΔΥ με ειδικούς εκπαιδευτικούς (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) πετώντας απ΄ έξω τις υπόλοιπες ειδικότητες ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές) από τα ειδικά σχολεία σε γενικά σχολεία, δηλαδή, με την προοπτική αργά αλλά σταθερά  να καταργηθούν τα ΚΕΔΔΥ και αργότερα τα Ειδικά Σχολεία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο παρά μόνο να καταργηθεί η συγκεκριμένη παράγραφος . Ευχαριστώ.