Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/03/2005

Η οριακή πτώση της ανεργίας στο 3ο τρίμηνο του 2004, για την οποία "κοκορεύεται" το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι αποτέλεσμα εφαρμογής πολιτικών του για την απασχόληση

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της ΠΓ και υπεύθ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Απασχόλησης για μείωση της ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2004, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Η οριακή πτώση της ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2004, για την οποία "κοκορεύεται" το Υπουργείο Εργασίας, δεν είναι αποτέλεσμα εφαρμογής πολιτικών του για την απασχόληση, που εξάλλου είναι ίδιες με αυτές της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οφείλεται στο ότι στο εν λόγω τρίμηνο έγιναν στη χώρα μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τις ανάγκες των οποίων προσλήφθηκαν ακριβώς για αυτούς τους τρεις μήνες χιλιάδες άνεργοι οι οποίοι θα ξανακαταγραφούν ως άνεργοι για το τέταρτο τρίμηνο του 2004. Επίσης, οφείλεται στο ότι σε αυτό το τρίμηνο παραδοσιακά μειώνεται η ανεργία λόγω αυξημένης εποχικής απασχόλησης στον τουριστικό τομέα.

Η κυβέρνηση ας πάψει τις λαθροχειρίες και τα λόγια. Οι άνεργοι θέλουν δουλειές και όχι "δούλεμα".

To Γραφείο Τύπου