Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/01/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ηλεκτροπληξία στην αγροτική ανάπτυξη!

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο μέσω της αύξησης των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος από 10 έως 15%, τις πραγματικές προθέσεις της όσον αφορά την αγροτική οικονομία και τον κόσμο της υπαίθρου.

Πριν ένα μήνα περίπου ο Πρωθυπουργός δήλωνε σε επίσκεψη του στο ΥΠΑΑΤ  ότι πρέπει «Να σχεδιαστεί σωστά το αύριο της γεωργίας» και ότι  «πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες»! Θα πρέπει επομένως να μας εξηγήσει ο κ. Σαμαράς πως ακριβώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος  μ΄ αυτήν την κραυγαλέα αύξηση των τιμών του αγροτικού ρεύματος. Πως ακριβώς θα μπορέσουν στηριχθούν οι νέοι αγρότες όταν εκτοξεύεται το κόστος παραγωγής με την αύξηση αυτή; Μία αύξηση που θα εξανεμίσει το αγροτικό εισόδημα και θα επιδεινώσει την ήδη μειωμένη καταναλωτική δύναμη του υπόλοιπου πληθυσμού, με την επακόλουθη αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τα ερωτήματα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση που αναπαράγει επικοινωνιακά έννοιες όπως «ανάπτυξη», «επενδύσεις» και «ρευστότητα»  και στην πράξη βουλιάζει στην ύφεση την οικονομία και διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Καλούμε τους αγρότες να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για μία αγροτική οικονομία υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Για έναν αγροτικό κόσμο που με αξιοπρέπεια θα μπορεί να παράγει και να προσφέρει στον τόπο και να διατηρήσει ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο!

 

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής