Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/01/1999

Συνάντηση ΣΥΝ με συνδικαλιστές της ΠΥΡΚΑΛ

Συνάντηση ΣΥΝ μετους συνδικαλιστές της ΠΥΡΚΑΛ

Σήμερα 5/1/99 στα γραφεία του ΣΥΝ έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο και από τους Μπάμπη Πρωτοπαππά, Δημήτρη Στρατούλη και Νένα Συμεωνίδου, μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, με τα προεδρεία των σωματείων ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού και Ελευσίνας.

Οι συνδικαλιστές της ΠΥΡΚΑΛ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση, λόγω χρόνιας έλλειψης ενιαίας στρατηγικής για την αμυντική βιομηχανία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και λόγω χαμηλού ποσοστού ελληνοποίησης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διατύπωσαν τις ανησυχίες για τα διάφορα σενάρια είτε ιδιωτικοποιήσεων με στρατηγικούς επενδυτές είτε συρρίκνωσης συνοδευόμενης και με απώλεια εκατοντάδων σχέσεων εργασίας και κατέθεσαν τι προτάσεις τους για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την ανησυχία του για τις αρνητικές εξελίξεις που συντελούνται στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, παρά τις δυνατότητες για ανάπτυξη της λόγω και του αυξημένου εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας. Επίσης δήλωσε ότι ο ΣΥΝ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες αφενός για να θεσπιστεί ενιαία πολιτική ευθύνη για την αμυντική βιομηχανία και αφετέρου για να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης του κλάδου προς όφελος της χώρας, με βάση τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου