Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/01/2013

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Μετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη και Χρήστος Μαντάς συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Μετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πως η Ένωση τους εκφράζει 72.000 μετόχους –στη μεγάλη πλειονότητα τους μικρομέτοχους από χωριά και πόλεις, καθώς και εργαζόμενους του Τ.Τ., οι οποίοι επένδυσαν τις οικονομίες τους εμπιστευόμενοι τα υγιή οικονομικά του και τη διαχρονική σιγουριά και την ασφάλεια που ενέπνεε ως δημόσια τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης.

Επίσης, ενημέρωσαν πώς η έκθεση της Τ.τ.Ε. για τη «μη βιωσιμότητα» του Τ.Τ. είναι παραπλανητική και πώς η διάλυση του οδηγεί σε ένα τεράστιο οικονομικά και κοινωνικά σκάνδαλο. Για το λόγο αυτό έχουν καταθέσει αίτηση ανακοπής (ασφαλιστικά μέτρα) σε κάθε απόφαση είτε της Τ.τ.Ε. είτε της κυβέρνησης που βλάπτει τα συμφέροντα της τράπεζας και των μετόχων.

Οι δύο βουλευτές τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο οποίος από τον Αύγουστο και τη «μοιραία» φράση του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο» βάζει συνεχώς το θέμα της διάσωσης του ΤΤ  με κάθε ευκαιρία μέσα και έξω από τη Βουλή. Και δεσμεύτηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανακεφαλαιοποιηθεί αυτοτελώς το Τ.Τ. και να μη διαλυθεί ή «χαριστεί» ένα ιστορικό και ασφαλές μέχρι σήμερα πιστωτικό ίδρυμα, καταφύγιο όχι μόνο των μικροκαταθετών αλλά και των μικρομετόχων και με τεράστια ιστορική προσφορά στις χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την έκθεση της Blackrock, την οποία η ΤτΕ αρνείται ακόμη να δώσει στη δημοσιότητα, είναι η τράπεζα με τους καλύτερους – πριν το PSI του Μαρτίου 2012 – οικονομικούς δείκτες, μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών.

Γιατί, είτε μέσω διάσπασης του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, είτε μέσω δημιουργίας μιας «bridge bank», η επαπειλούμενη κατάλυση του Τ.Τ. θα αποτελέσει πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, και μάλιστα προαποφασισμένο.

To Γραφείο Τύπου