Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/01/1999

Πρωτοβουλία ΣΥΝ για τον τουρισμό και τις προοπτικές του ΕΟΤ

Πρωτοβουλία τουΣΥΝ για τον τουρισμό και τις προοπτικές του ΕΟΤ.Συνάντηση ΣΥΝ με την Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.
Η συνάντηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τον τουρισμό και τις προοπτικές του ΕΟΤ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

"Ζήτησα να δω την Υπουργό, την κ. Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσω μαζί της θέματα που αναφέρονται στον τομέα της τουριστικής πολιτικής.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι στον τομέα του Τουρισμού διαμορφώνονται προτεραιότητες αιχμής εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004, της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και της διαχείρισης του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Είναι, επομένως, αναγκαία η αντίστοιχη σχεδίαση τουριστικής πολιτικής και η εξασφάλιση δομών οι οποίες θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν αποτελεσματικά αυτή την πολιτική.

Από την πλευρά του ΣΥΝ δίνουμε έμφαση στις διαδικασίες διαλόγου που πρέπει να υπάρξουν με τους εργαζομένους και τους άλλους φορείς υλοποίησης της τουριστικής πολιτικής. Επίσης δίνουμε έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης προτεραιοτήτων οι οποίες θα διορθώνουν την υπάρχουσα δομή και την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά δεν θα δημιουργούν προβλήματα αποδιάρθρωσης, δυσαρμονίας ή έλλειψης συντονισμού και αποτελεσματικότητας.

Ανέπτυξα στην κα Παπανδρέου τις απόψεις του ΣΥΝ. ΄Ακουσα τις σκέψεις της και τις απόψεις της και νομίζω ότι για όλα αυτά τα θέματα ο διάλογος που μπορεί να υπάρξει και με τους εργαζομένους αλλά και με όλους τους άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς έχει έδαφος να διορθώσει και να στηρίξει αποτελεσματικές επιλογές. Τα ζητήματα αιχμής είναι τα ζητήματα που αναφέρονται στις θέσεις των εργαζομένων που πρέπει να κατοχυρωθούν και να διασφαλιστούν, όπως επίσης και τα ζητήματα της επικουρικής ασφάλισης που απαιτούν ευρύτερη νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μην διαμορφώνεται κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου