Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/01/2013

Χαιρετισμός της Νάντιας Βαλαβάνη για τη διάσωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη απηύθυνε χαιρετισμό σε μεγάλη συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης παντραπεζικής-πανελλαδικής συγκέντρωσης της ΟΤΟΕ μπροστά από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί της Πεσμαζόγλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

Από τον Αύγουστο του 2012 και τη «μοιραία» φράση του υπ. Οικονομικών ότι δήθεν «το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο», προφανώς επιχειρώντας να δρομολογήσει άμεσες δραστικές εξελίξεις, έχουν περάσει 5 μήνες και το ΤΤ είναι ακόμα πλήρως λειτουργικό. Σʼ  αυτό συνέβαλαν όχι μόνο οι εσωτερικές αντιφάσεις και δυσκολίες της κυβέρνησης και του συστήματος και η καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά με καταλυτικό τρόπο από την αρχή επίσης η ανυποχώρητη στάση και ο αγώνας των εργαζομένων του. Αυτό αποδεικνύει ότι και σήμερα ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα.   

Οι εργαζόμενοι στο Τ.Τ. έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα από παλιά οικοδομημένο κοινωνικό μέτωπο, που περιλαμβάνει τους 3.500 εργαζόμενους του, τους 72.000 μικρομετόχους του και τους 3.500.000 μικροκαταθέτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών η μετοχή του κατάρρευσε και βρέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο, οι καταθέτες και οι καταθέσεις τους αυξήθηκαν, ένα φαινόμενο σχεδόν πρωτοφανές. Οι εργαζόμενοι στο ΤΤ πρέπει ν΄ αξιοποιήσουν αυτό το κοινωνικό μέτωπο, μαζί και με το πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών δυνάμεων που τους στηρίζουν, ώστε να μην περάσει η «μαύρη προπαγάνδα» που ήδη άρχισε να ξετυλίγεται περί «δημόσιας τράπεζας της ρεμούλας», «των μεγάλων επισφαλειών» κλπ. Το 1/3 του ελληνικού λαού, που ξέρει από την ίδια του την πείρα αυτό που αποτυπώνει η Έκθεση της Blackrock – μια έκθεση, που η κυβέρνηση ακόμα κρύβει, αλλά το κομμάτι της για το ΤΤ έχει καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή η αντιπολίτευση - ότι μέχρι το καταστροφικό PSI το ΤΤ ήταν η καλύτερη ελληνική τράπεζα,   μπορεί νʼ  αναδειχτεί στον πιο αποτελεσματικό υπερασπιστή για την αυτοτελή ανακεφαλαιοποίηση και τη σωτηρία του.

                                                                                          

To Γραφείο Τύπου