Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/01/2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πολιτικές εξελίξεις

1.Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια πολυεπίπεδη κυβερνητική επίθεση αντιπερισπασμού, συνεπικουρούμενη από μερίδα των ΜΜΕ.  Στόχος, η συγκάλυψη των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων από την πολιτική των μνημονίων, η υλοποίηση των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων, καθώς και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση, επενδύει παράλληλα σε στρατηγική έντασης και  στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με την αξιοποίηση των τυφλών πράξεων βίας και τρομοκρατίας.

2. Η κοινοβουλευτική εκτροπή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει,  με κάθε κόστος για την κοινωνία, τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις επιταγές του μνημονίου.  Την ίδια στιγμή, ο τρόπος ψηφοφορίας για τη λίστα Λαγκάρντ στοχεύει στη συγκράτηση των κυβερνητικών διαρροών και στο κουκούλωμα της υπόθεσης, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς. 

3. Η αυτονόητη πολιτική καταδίκη των επιθέσεων των τελευταίων ημερών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδυάστηκε με μια άνευ προηγουμένου, συντονισμένη επίθεση συκοφαντίας και λάσπης της ΝΔ και της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή, τονίσαμε ότι οι ενέργειες αυτές αντικειμενικά στρέφονται εναντίον των αγώνων του λαού και αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα της συγκυρίας, ενώ συγχρόνως είναι εκτός  του αξιακού πλαισίου της αριστεράς. Με χυδαίο τρόπο, η κυβέρνηση στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επενδύοντας μικροπολιτικά στην καλλιέργεια ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η πολιτική ανευθυνότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο. Απώτερος στόχος της, η ενοχοποίηση των πολύμορφων κοινωνικών αγώνων.

4. Οι προσπάθειες του μνημονιακού τόξου των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών δυνάμεων, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πέσουν στο κενό. Το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις μας θα προωθήσουν για άλλη μια φορά την κοινωνική ατζέντα, θα εκφράσουν τις αγωνίες του λαού για την ανατροπή της βάρβαρης λιτότητας που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, θα οργανώσουν τα μέτωπα αντίστασης και αλληλεγγύης, τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και τις ανάγκες της.

 Ο λαός καταλαβαίνει. Ας μην συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του.

To Γραφείο Τύπου