Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/01/1999

Οι τελευταίες εξελίξεις στην β/θμια εκπαίδευση

Σχολιάζονταςτις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στον χώροτης δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι καμιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και καμιά αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να στηριχτεί στον αυταρχισμό, τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις ποινικές διώξεις νέων παιδιών.

Το κρεσέντο αδιαλλαξίας, αυταρχισμού και απειλών στο οποίο καταφεύγει το υπουργείο Παιδείας ρίχνει λάδι στη φωτιά του αδιεξόδου. Παροξύνει ανεξέλεγκτες αντιπαραθέσεις που τροφοδοτούν έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο βίας. Αποτελεί τραγική ένδειξη αδυναμίας και ομολογία αποτυχίας των αδιέξοδων και πρόχειρων κυβερνητικών επιλογών και χειρισμών.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την τροπή των εξελίξεων και καλεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί και να υιοθετήσει τη μοναδική πρόταση ομαλής διεξόδου:

Αναστολή εφαρμογής του νόμου 2525, άμεση ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έναρξη εντατικού διάλογου για την προώθηση όλων των αναγκαίων αλλαγών και διορθώσεων και την επανεξέταση του συνολικού θεσμικού πλαισίου.

To Γραφείο Τύπου