Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/01/1999

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Μονάδα Απεξάρτησης "18 ΑΝΩ"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε τη Μονάδα Απεξάρτησης "18 ΑΝΩ". Συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του Προγράμματος κα Κατερίνα Μάτσα, κ.Αχιλλέα Κρυστάλλη, κ. Μιχαλακέα, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΨΝΑ κ.Βαρουχάκη. Συνομίλησε με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους σε ανοικτή συζήτηση.
Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η μονάδα απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" προσφέρει μοναδικό έργο ζωής. Είναι έγκλημα να καταστρέφεται αυτή η κοινωνική και επιστημονική προσφορά από την επιπολαιότητα και την στενοκεφαλιά της κυβερνητικής πολιτικής.

Για τρίτη χρονιά η μονάδα απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" δίνει αγώνα ύπαρξης, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανανέωση των συμβάσεων 14 θεραπευτών.

Η κυβέρνηση, με την γραφειοκρατική νοοτροπία και την ακαμψία των τύπων, εκπέμπει αρνητικό μήνυμα προς την κοινωνία, ακρωτηριάζει την σχέση εμπιστοσύνης που εμψυχώνει τη θεραπευτική διαδικασία και διαβρώνει τις πραγματικές αξίες ζωής που πρέπει να εμπνέουν τον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Απειλείται το σοβαρό και μοναδικό έργο της μονάδας απεξάρτησης "18 ΑΝΩ". Διακόπτεται η αρχή της θεραπευτικής διάρκειας και της προσωπικής εμπιστοσύνης. Συντελούνται ανατροπές ψυχής, που δεν αναπληρώνονται με δημοσιοϋπαλληλικά κριτήρια και διοικητικά μόρια.

Προκαλεί ντροπή και θυμό να επαναλαμβάνεται ακόμα και στο πρόβλημα της εξάρτησης από τις ουσίες η γνωστή παλαιοπολιτική συμπεριφορά: της πλειοδοσίας στα λόγια και της μειοδοσίας στα έργα, της διακηρυκτικής δημαγωγίας και της αδιαφορίας στην πράξη.

Αυτοί που σκέπτονται και συμπεριφέρονται με την εγκληματική τυπολατρεία, ας κάνουν τον κόπο να μιλήσουν με τους θεραπευόμενους, για να πάρουν μαθήματα θέλησης, ευαισθησίας, συνέπειας και αγωνιστικής αισιοδοξίας".

To Γραφείο Τύπου