Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/01/1999

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στην ΕΑΒ

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλουστην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Μοσχοπάιδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Γούλιο, το Σωματείο των Εργαζομένων και τα στελέχη της εταιρείας. Ενημερώθηκε για την πορεία και τις προοπτικές της. Περιόδευσε στους χώρους παραγωγής της εταιρείας και συζήτηση με τους εργαζομένους για τα προβλήματα και το μέλλον της επιχείρησης.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε:

"Η ΕΑΒ είναι μια μεγάλη και ανταγωνιστική βιομηχανία. Απασχολεί 3000 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν συσσωρευμένες εμπειρίες και γνώσεις για να αξιοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για εκποίηση, τεμαχισμό, πώληση ή εκχώρηση δραστηριοτήτων της ΕΑΒ. Η ΕΑΒ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με τη δραστηριότητά της μεγαλύτερο τομέα στην εσωτερική αγορά αλλά και στις διεθνείς αγορές. Πρέπει να διατηρήσει τον ενιαίο της χαρακτήρα ως επιχειρηματική μονάδα, να επεκτείνει τη δραστηριότητά της πέρα από τον εξοπλιστικό τομέα και στους πολιτικούς εμπορικούς τομείς. Να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει, την υποδομή, την υψηλή κατάρτιση του προσωπικού της, το σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει, τις δυνατότητες που ανοίγουν για να διευρύνει την παρουσία της με συνεργασίες στην παραγωγή του ευρωπαϊκού πολιτικού αεροσκάφους.

Κανένα περιθώριο δεν πρέπει να υπάρχει για διαφορετική αντιμετώπιση της ΕΑΒ. Η ΕΑΒ είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Ενημερώθηκα από τη Διοίκηση. Ενημερώθηκα από τους εργαζομένους. Η αξία της ΕΑΒ δεν είναι λογιστική. Η αξία της ΕΑΒ είναι στρατηγική και η ανταγωνιστικότητά της είναι πιστοποιημένη και από πλευράς ποιότητας αλλά και από πλευράς χρόνων διεκπεραίωσης και υλοποίησης των αντίστοιχων προγραμμάτων. Είναι εθνικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον η ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Να μην καταστεί τεχνολογικά εξαρτημένη από άλλες εταιρείες, αλλά απεναντίας να διευρύνει τη λειτουργία της στους τομείς συσκευών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Στα πλαίσια μιας πολιτικής για την ελληνική πολεμική βιομηχανία η ΕΑΒ έχει να παίξει ξεχωριστό ρόλο και να αναπτύξει πολύπλευρη συμμετοχή στην οικονομική, τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας".

To Γραφείο Τύπου