Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/01/2013

Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους Γ. Σταθά, Β. Κυριακάκη και Βαγγ. Αποστόλου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για το θέμα της ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχετικά με την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία υιοθετεί τους όρους  του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Όπως είναι γνωστό οι όροι αυτοί είχαν συμπεριληφθεί  σε σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ   προς την παραπάνω Επιτροπή   τον Μάιο του 2012 και ανέφεραν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η ΛΑΡΚΟ  έχει επιδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ  και  πως ταυτόχρονα   δεν πρέπει να υπάρξει δέσμευση για τη πρόσληψη έστω  κι ενός ελαχίστου αριθμού εργαζομένων.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στον εκβιασμό  τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να υποκύψουν στις ¨ορέξεις¨ των υποψήφιων  αγοραστών της ΛΑΡΚΟ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  θεωρούν  ότι με σωστή  διαχείριση  και υπό κρατικό έλεγχο η εταιρεία μπορεί να γίνει βιώσιμη  και να είναι κερδοφόρα  , όπως είναι  τα τελευταία χρόνια. Για την ιστορία, να μην ξεχνάμε ότι πριν κρατικοποιηθεί, η ΛΑΡΚΟ άνηκε σε ιδιώτη, ο οποίος όταν την χρεοκόπησε, την έδωσε στο ελληνικό δημόσιο.

To Γραφείο Τύπου