Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/02/1999

Σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες

Σχολιάζοντας τηςκυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες, τοΓραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων και των συσσωρευμένων προβλημάτων που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική στη γεωργία, ανάγκασε την κυβέρνηση να εξαγγείλει ρυθμίσεις, άτολμες, ασαφείς και αποσπασματικού χαρακτήρα για ορισμένες κατηγορίες υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών.

Τα μεγάλα προβλήματα, όμως, που απειλούν το μέλλον την ελληνικής γεωργίας και συμπιέζουν διαρκώς το αγροτικό εισόδημα, παραμένουν και οξύνονται.

Η κυβέρνηση πέρα από βραχυπρόθεσμους εκτονωτικούς ελιγμούς σκοπιμότητας, οφείλει άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής με την επιστροφή του ΦΠΑ και τη μείωση της τιμής των καυσίμων, καθώς και για τη σχεδιασμένη αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της γεωργίας, μέσα και από τη διεκδίκηση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ΚΑΠ και της Agenda 2000.

Τα προβλήματα που έχουν σχέση με το υψηλό κόστος παραγωγής, τον περιορισμό των επενδύσεων στη γεωργία, την απουσία πολιτικής για την προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές, την κατάσταση των συνεταιριστικών οργανώσεων και την έλλειψη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, απαιτούν άμεσες απαντήσεις και μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα ώριμα και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου