Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/02/1999

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για το πρόβλημα των Κούρδων στην Πλ.Κουμουνδούρου

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλουγια το πρόβλημα των Κούρδων στην ΠλατείαΚουμουνδούρου

"Η δραματική κατάσταση στην πλατεία Κουμουνδούρου δεν πάει άλλο.

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, η ανευθυνότητα της κρατικής γραφειοκρατίας και οι υπεκφυγές του Δήμου Αθηναίων πρέπει επιτέλους να τερματιστούν.

Η υποβαθμισμένη πλατεία Κουμουνδούρου, όπου κυριαρχούν οξύτατα προβλήματα δημόσιας υγιεινής κι ασφάλειας, πρέπει να ξαναγίνει ασφαλής χώρος περιπάτου, αναψυχής και παιχνιδιού για του κατοίκους και τα παιδιά της περιοχής.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες πρέπει να στεγαστούν επιτέλους σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες. Ζητώ από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κατεπειγόντως το ζήτημα με την αξιοποίηση κενών ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή, Να δρομολογηθούν με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα μόνιμες λύσεις για την υποδοχή και φιλοξενία τους, με αξιοποίηση και κοινοτικών πόρων που παραμένουν αναξιοποίητοι με κυβερνητική ευθύνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής εύλογα ανησυχούν, διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται εναντίον της κυβερνητικής αδιαφορίας που παρατείνει και οξύνει αυτό το δράμα.

Παρά τα έγκαιρα και επανειλημμένα διαβήματα του ΣΥΝ και τις προτάσεις πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει αμέσως τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου