Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/01/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής, Δ.Οικονόμου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι δικαιολογημένες, όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΜ αλλά ευρύτερα, διότι έχουν υποστεί και υφίστανται τρομακτικές μειώσεις μισθών την τελευταία τριετία, την ίδια στιγμή που άλλα κοινωνικά στρώματα δεν έχουν πληρώσει τίποτα. Πρόκειται για μία άδικη κατανομή των βαρών.

Στο θέμα πάντως της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός. Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην ταλαιπωρία του κοινού, στη μεθόδευση της πολιτικής επιστράτευσης. Θα μπορούσε μέχρι τον Απρίλιο, που έληγε η σύμβαση, να γίνει διάλογος για το πώς, με δεδομένο το κονδύλι του προϋπολογισμού που προβλέπεται για την μισθοδοσία (173 εκατ. ευρώ), να αποφευχθούν αδικίες και να δοθεί μια λύση. Αντʼ αυτού, οι εργαζόμενοι σπρώχθηκαν αναγκαστικά σε έναν αμυντικό αγώνα και η κυβέρνηση σχεδίασε, πάνω στην ταλαιπωρία του κόσμου, να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιστράτευση για να κερδίσει πολιτικούς πόντους.

Η πρότασή μας είναι να αφαιρέσει η κυβέρνηση την απειλή για την πολιτική επιστράτευση από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να απεργούν. Να γίνει επίσης διάλογος, με ορίζοντα τον Απρίλιο, για το πώς θα υλοποιηθεί η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το κόστος και μικρότερες οι εσωτερικές αδικίες. Από αυτό θα κερδίσουν άμεσα, όλοι. Πάντως, αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα σχέδιο στο οποίο «σέρνει» η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς το σύνολο της κυβέρνησης, γράφοντας κυριολεκτικά στα παλιά του τα παπούτσια τις ενστάσεις ακόμη και των κυβερνητικών του εταίρων.

Η πρόταση για την θανατική ποινή από τον κ. Βορίδη δεν έχει καμία σχέση με Ευρώπη, με δημοκρατία και με Σύνταγμα. Είναι είδηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, του κόμματος υποτίθεται του μεσαίου χώρου, να λέει πως είναι υπέρ της θανατικής ποινής. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν ακούστηκε το παραμικρό για την πρόταση αυτή από το κόμμα του, είναι πάρα πολύ ανησυχητικό.

Υλοποιείται τρία χρόνια τώρα μία πολιτική, με τον κ. Σαμαρά να ακολουθεί πιστά την πολιτική Παπανδρέου και τον κ. Στουρνάρα την πολιτική Παπακωνσταντίνου, η οποία έχει επιφέρει τεράστιο κοινωνικό κόστος, άδικη κατανομή βαρών, ύφεση, ανεργία, και τώρα, αυτοί που μας την επέβαλλαν, μαζί με τις κυβερνήσεις μας, μάς λένε «συγνώμη, λάθος». Παρά ταύτα, η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει αυτήν την πολιτική με τον φανατισμό του νεοφώτιστου. Μέσα σε λίγα χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι άνεργοι, φτωχοποιείται μαζικά η μεσαία τάξη, ενώ καταστρέφεται ένα παραγωγικό κομμάτι των επιχειρήσεων και της οικονομίας λόγω του στραγγαλισμού της ρευστότητας.

Εμείς δεν επενδύουμε στο μπάχαλο, θέλουμε δημοκρατική ανατροπή με εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Παρουσιάζουμε το εναλλακτικό πρόγραμμά μας και αλλάζουμε την «καρικατούρα» ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε και διεθνώς με τη συνδρομή φανατικών εγχώριων αντιπάλων μας. Διευρύνουμε επίσης την επιρροή μας και σε στρώματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά. Αυτό ενοχλεί.

To Γραφείο Τύπου