Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/01/2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-EKM, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-EKM, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-EKM, Γιάννη Σταθά και Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη και το Βοτανικό, όπου μίλησαν σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα ένα βαρύ αυταρχικό χειμώνα και μια κατάσταση ανοικτής αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής και αντεργατικής εκτροπής.

Η κυβέρνηση αυτή, μέσα από ένα πρωτοφανές αντιαριστερό και αντεργατικό παραλήρημα που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους αυτής της χώρας, επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς “στρατιωτικού νόμου” στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Γιʼ αυτό προωθεί αδίστακτα όχι μόνο την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αλλά και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και το χειρότερο, την κατάργηση στην πράξη του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας, με δικαστικές αποφάσεις και άθλιες επιστρατεύσεις.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες για στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για στήριξη ανθρώπινων μισθών και εργασιακών σχέσεων και για στήριξη και αναβάθμιση δημοσίων συγκοινωνιών με προσιτό  εισιτήριο, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους, είναι αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αυτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και υπογραμμίζει την ανάγκη ενός ενιαίου ενωτικού εργατικού - λαϊκού μετώπου για την αποτελεσματική διεκδίκηση τους και για προοδευτικές δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα».

To Γραφείο Τύπου