Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/02/1999

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ για τη συνεχιζόμενη περιπέτεια των Κούρδων της Πλ.Κουμουνδούρου

Αναφερόμενο στησυνεχιζόμενη περιπέτεια των Κούρδων της Πλ.Κουμουνδούρου,το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο Συνασπισμός πρότεινε και διεκδικούσε εδώ και μήνες να τερματιστεί η δραματική κατάσταση των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου και να εξασφαλιστούν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες στέγασης και φιλοξενίας.

Οι πρόχειροι και σπασμωδικοί χειρισμοί, μετά από πολύμηνη κυβερνητική αδιαφορία, κατά την αστυνομική επιχείρηση μεταφοράς των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου στην περιοχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ανέδειξαν ωστόσο για μια ακόμη φορά την απουσία σχεδιασμένης πολιτικής για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η απουσία έγκαιρης συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι αιφνιδιασμοί, η προχειρότητα και οι εμβαλωματικές προσωρινές λύσεις τροφοδοτούν δυσπιστίες και υπερβολές που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν και να διασπαρούν, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλη χωροθέτηση και υποδομή, μόνιμοι χώροι για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες

Να εκδοθούν αμέσως τα Προεδρικά Διατάγματα του Ν. 2452/96 για τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων που συνεχίζουν να καρκινοβατούν.

Να ενεργοποιηθούν αμέσως οι αναξιοποίητοι με κυβερνητική ευθύνη πόροι από τα σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Να αξιοποιηθούν προσωρινά και κενά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, για την προσωρινή ανακούφιση των οικονομικών μεταναστών, με τη συνδρομή στον σχετικό σχεδιασμό και των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου