Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/01/2013

Παναγιώτα Δριτσέλη: Τραγική παραδοχή του υφυπουργού αθλητισμού ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την λειτουργία των κολυμβητηρίων της χώρας

Σε ερώτησή τους, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 11/1/2013, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη, υπογράμμιζαν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την διασφάλιση της λειτουργίας των κολυμβητηρίων της χώρας, ενώ τόνιζαν ότι είναι απαράδεκτο το υπουργείο και οι δήμοι να απαξιώνουν μία ζωτική για την δημόσια υγεία αθλητική δραστηριότητα.

Εντούτοις, η απάντηση του υφυπουργού αθλητισμού έρχεται να επιβεβαιώσει την αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως ο αθλητισμός. Συγκεκριμένα, όπως παραδέχεται στην απάντηση με αρ. πρωτ. 1138/28-1-2013 ο κύριος Ιωαννίδης, «ο προϋπολογισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις. Κατά συνέπεια και οι μεταβιβαστικές πληρωμές (επιχορηγήσεις αθλητικών κέντρων εθνικής σημασίας, αθλητικές ομοσπονδίες κλπ) έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές που στην περίπτωση των ομοσπονδιών ξεπερνούν το 60%. (…) για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, αρμόδιες είναι αποκλειστικά οι οικείες δημοτικές αρχές, οι οποίες αποφασίζουν για τον τρόπο εξασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας τους, χωρίς την δυνατότητα παρέμβασης από πλευράς μας»

Η κυβέρνηση αφού έσυρε σιδηροδέσμιους τους δήμους της χώρας στην μνημονιακή μέγγενη χωρίς να υπολογίσει τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες σήμερα δηλώνει αναρμόδια να λύσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Αποτελεί τραγική ομολογία αποτυχίας του υφυπουργού η αδυναμία του να παρέμβει σε ένα θέμα που δημιουργεί αναρίθμητα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης όλων των αθλητικών δομών της χώρας. Η διασφάλιση της λειτουργίας των κολυμβητηρίων αποτελεί πάγια θέση, η οποία συνοδεύεται από λεπτομερέστατες προτάσεις για την χρηματοδότηση και την ενεργειακή αναβάθμιση αυτών των δομών. Προτεραιότητά μας είναι η εφαρμογή ενός συνολικού προγράμματος για την ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στον αθλητισμό, κεντρικό κύτταρο του οποίου αποτελεί η κολύμβηση.