Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/02/2013

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας, Π. Κουρουμπλή για επανόρθωση των λαθών του ΔΝΤ

«Ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, το έγκλημα που κατʼ εξακολούθηση διαπράττεται εις βάρος του ελληνικού λαού λόγω του λαθεμένου υπολογισμού του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Και ενώ το λαθεμένο της μνημονιακής συνταγής αλλά και των εκτιμήσεων για το ύψος της ύφεσης αναγνωρίζεται από όλους και λαμβάνει διαστάσεις στον διεθνή Τύπο, η -λαλίστατη κατά τα άλλα- κυβέρνηση σιωπά.

Αντί να διεκδικήσει, σε αντιστάθμιση των ζημιών που έχει υποστεί η χώρα εξαιτίας των λαθών του ΔΝΤ, ένα ισόποσο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία, συνεχίζει τη μονόπλευρη επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων με περικοπές συντάξεων και υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή και τη φοροαποφυγή των ημετέρων.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το αίτημα της κατάργησης του μνημονίου αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

To Γραφείο Τύπου