Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/02/1999

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Στεφανόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσω για τις εκτιμήσεις, τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΝ. Η κρίση είναι μεγάλη και δεν αντιμετωπίζεται με διαδικαστικές κινήσεις και προσωπικούς χειρισμούς. Οι αδυναμίες στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής και στην υλοποίησή της φάνηκαν με τραγικό τρόπο και τροφοδοτούν στο εσωτερικό της χώρας επικίνδυνη ρευστότητα. Είναι εγκληματική ευθύνη του κ. Σημίτη που δεν υιοθετεί την επίμονη πρόταση του ΣΥΝ για Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και για διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να χειριστεί την κρίση που έχει προκύψει. Τη δημιούργησε με την πολιτική του. Απέναντι σ� αυτή την κρίση είναι ένας ηθικά και πολιτικά ηττημένος Πρωθυπουργός, πολύ περισσότερο όταν προσπαθεί να εμφανιστεί ως ανεύθυνος Πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης ασχολείται περισσότερο με την κυβέρνησή του, όπως χαρακτηριστικά είπε, και βρίσκεται σε διελκυστίνδα και με τον ελληνικό λαό αλλά και με τον κόσμο που τον ψήφισε στις εκλογές το 1996 και με τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η άρνηση του κ. Πρωθυπουργού ακόμα και τώρα, που όλοι διαπιστώνουν την επικινδυνότητα της κρίσης, να πάρει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των κομμάτων και για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ικανού να αντιμετωπίσει τις από δω και πέρα επικίνδυνες καταστάσεις, είναι καταστροφική.

Από την πλευρά του Συνασπισμού επισημαίνουμε την ανάγκη η κυβέρνηση επιτέλους να βγει από τον στενό κύκλο του εαυτού της, να ασχοληθεί με τα προβλήματα που εγκυμονούν επικίνδυνες καταστάσεις και να αντιληφθεί ότι οι ευθύνες της είναι μεγάλες, είναι ιστορικές, γιατί έβαλε τη χώρα σ' ένα ναρκοπέδιο, και εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αστόχαστο, ανεύθυνο και επιπόλαιο τρόπο".

To Γραφείο Τύπου