Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
01/03/1999

Μουσικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τον Κουρδικο λαό

Δήλωση του Προέδρουτου Συνασπισμού με αφορμή τοΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης είναι μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας. Το μέλλον της ανθρωπότητας και οι τύχες του κόσμου βρίσκονται στην παγκοσμιοποίηση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας.

Οι πνευματικοί δημιουργοί με την πρωτοβουλία τους, θυμίζουν ότι έχει και λαό, έχει και δημιουργούς, έχει ιστορία και αξίες η χώρα, δεν διαθέτει μονάχα χειριστές υποθέσεων και διαχειριστές εξουσίας.

Η πρωτοβουλία των πνευματικών δημιουργών θυμίζει σε όλους ότι οι αξίες των κοινωνικών και των πνευματικών αγώνων για την δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, είναι αξίες ενιαίες και αδιαίρετες. Κανείς δεν μπορεί να τις επικαλείται κατά το δοκούν και επ΄ ευκαιρία.

Η Ελλάδα βιώνει μια πολιτική τραγωδία, με ανυπολόγιστο ηθικό, πολιτικό και εθνικό κόστος. Σε αυτήν την πολιτική περιπέτεια οδήγησαν εγκληματικοί χειρισμοί της κυβέρνησης. Μπροστά σε τόσο οδυνηρές δοκιμασίες του λαού και της χώρας οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, δεν αναζητούν άλλοθι.

Η λύτρωση αυτής της τραγωδίας πρέπει να γίνει με όρους πολιτικής ευθύνης και όχι με σκοτεινά σενάρια και πρακτορολογία όλων για όλους, μέσα σε ένα διχαστικό κλίμα πόλωσης .

Οι άνθρωποι του πολιτισμού με την πρωτοβουλία τους αυτή φωνάζουν: Ζητείται πολιτική ευθύνη . Ζητείται συλλογική ελπίδα. Ζητείται αντίσταση συνειδήσεων σε όσα αβάσταχτα μας κατακλύζουν και μας γονατίζουν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου