Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/02/2013

Περιοδεία Θ.Πετράκου στον δήμο Οιχαλίας για πυρηνελαιουργεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος μαζί με τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Κώστα Ζαφειράκη και Δημήτρη Λεβέντη επισκέφτηκαν το Σάββατο το βράδυ 02/02/2013 τα Δ.Δ. του δήμου Οιχαλίας Σκάλα, Οιχαλία και Σιάμου και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή. Ιδιαίτερα στην Σκάλα ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και τους κατοίκους για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υγεία τους και στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη και χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της περιοχής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

1.    Ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική βουλή και στην ευρωβουλή θα στηρίξει όλες τις ενέργειες των κατοίκων για να υπάρξει προσωρινή παύση λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και η επαναλειτουργία τους να γίνει μόνο εφόσον τηρήσουν όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει η ΜΠΕ.

2.    Σημείωσε επιπλέον ότι η ενέργεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να μην απαντήσει στο αίτημα του δήμου για παύση της λειτουργίας της Οικοενέργειας ΑΕ αποτελεί παράβαση καθήκοντος αλλά και απαράδεκτη πολιτικά πράξη απαξίωσης των πολιτών της περιοχής που υπέβαλαν το αίτημα.

3.    Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στην βουλή και θα ζητήσει να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αν και κατά πόσον οι 18 περιβαλλοντολογικοί όροι με βάση τους οποίους εκδόθηκε εκ των υστέρων και κατά παράβαση των νόμων οι ΜΠΕ έχουν τηρηθεί. Διότι η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται και τα προβλήματα υγείας που έχουν παρατηρούνται δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά αν έχουν εφαρμοστεί οι όροι της ΜΠΕ. Οι κάτοικοι τόνισαν ότι ούτε κλειστές στεγανές και στεγασμένες δεξαμενές υπάρχουν, ούτε σύστημα εξουδετέρωσης των οσμών, ούτε φίλτρα έχουν εγκατασταθεί.

4.    Τέλος ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι θα ζητήσει ευθύνες για τα προηγούμενα 11 χρόνια που λειτουργούσε η επιχείρηση χωρίς περιβαλλοντολογικούς όρους.

To Γραφείο Τύπου