Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/03/1999

Κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και οι αναφορές του αμερικανού πρέσβη

Σχολιάζοντας τηνκλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα καθώς καιτις σχετικές αναφορές του Αμερικανού πρέσβη στηνΕλλάδα κ.Μπερνς, το Γραφείο Τύπου τονίζει:

Η τουρκική ηγεσία κλιμακώνει διαρκώς μια ακραία, επιθετική και συκοφαντική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.

Αξιωματούχοι του τουρκικού καθεστώτος καταφεύγουν σε αυθαίρετους και ψευδείς ισχυρισμούς περί κρατικής υπόθαλψης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, αξιοποιούν τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν και προωθούν σενάρια αποσταθεροποιητικής έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε μια τέτοια στιγμή, οι σχετικές αναφορές του κ. Μπερνς, όπως δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, για τη δράση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα καθώς και για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, πριμοδοτούν και ενθαρρύνουν την συκοφαντική προπαγάνδα και την επιθετικότητα της ΄Αγκυρας.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιτάξει στις κλιμακούμενες προκλήσεις μια επεξεργασμένη εθνική στρατηγική καθώς και τη συγκρότηση μόνιμων θεσμών διακομματικής συνεννόησης, που να προασπίζουν με ψυχραιμία τα εθνικά συμφέροντα, την σταθερότητα και την ειρήνη, χωρίς να πέφτει στην παγίδα των στρατοκρατών της ΄Αγκυρας.

Μόνον έτσι είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση των σχεδίων που προωθούνται πίσω από την κλιμακούμενη επιθετικότητα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου