Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/03/1999

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣΓΥΝΑΙΚΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ

Η φετινή 8 Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προσλαμβάνει χαρακτήρα απολογισμού, καθώς είναι η τελευταία πριν την εκπνοή του αιώνα, αλλά και της χιλιετίας!

Ο αιώνας που απέρχεται φέρνει ανεξίτηλα τα ίχνη των αγώνων για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, για την ισότητα.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα είναι ριζοσπαστικός, προοδευτικός και πολιτικός, καθώς επαναπροσδιορίζει την έννοια της δημοκρατίας και επιδιώκει την ανακατανομή της εξουσίας, των πόρων και ευκαιριών και ανάμεσα στα φύλα.

Στέκεται αλληλέγγυος με το κίνημα των γυναικών και υποστηρίζει τις ειδικές πολιτικές θετικών δράσεων, προκειμένου η ισότητα να γίνει πραγματικότητα.

Στηρίζει, ιδιαίτερα, τις στρατηγικές και τα μέτρα για την άρση της υποαντιπροσώπευσης των γυναικών στα κέντρα των αποφάσεων.

Δυστυχώς, φτωχός είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης στον τομέα αυτόν, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει μια συγκροτημένη πολιτική για την προώθηση των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών στη χώρα.

Αλυτα παραμένουν τα υπερώριμα ζητήματα:

Αυτό το θεσμικό έλλειμμα μεταβάλλεται σε έλλειμμα πολιτικών, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να προχωρήσει η ουσιαστική ισότητα.

Απαιτούνται, βελτίωση-συμπλήρωση του νομικού πλαισίου, διαπαιδαγωγικά, διοικητικά μέτρα αλλά και χορήγηση επαρκών πόρων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου