Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
11/03/1999

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το πολυτεκνικό επίδομα

Με αφορμή τη σχετικήανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το πολυτεκνικόεπίδομα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου να ξεκινήσει την μελλοντική χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος από την Θράκη, προχωρώντας σε διακρίσεις μεταξύ ελλήνων πολιτών και σε αποκλεισμούς με κριτήριο το θρήσκευμα, είναι πολλαπλώς άστοχη και επιζήμια.

Βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τους κανόνες και τους διακηρυγμένους στόχους της ελληνικής πολιτείας, αλλά και με όσα κηρύσσει περί δικαιοσύνης η ίδια η χριστιανική θρησκεία.

Πολύ περισσότερο αποτελεί βαρύ ατόπημα και μας προκαλεί αισθήματα δυσάρεστης έκπληξης η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Aντί να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική που της ασκείται, από πολλές πλευρές άλλωστε, για την άστοχη διάκριση, επιδιώκει με βαρύτατους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς να ταυτίσει ένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον βουλευτή του ΣΥΝ Μουσταφά Μουσταφά, με το στρατοκρατικό καθεστώς της ΄Αγκυρας.

Ο Συνασπισμός θεωρεί τιμή του ότι έχει στις τάξεις του τον Μουσταφά Μουσταφά. Η νηφάλια παρουσία του αποδεικνύει καθημερινά ότι δρα υπεύθυνα ως ΄Ελληνας πολίτης, εκπρόσωπος του συνόλου του λαού της Θράκης, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τη διαφορετικότητά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του κόμματός μας γίνεται στόχος ακραίων επιθέσεων.

Η ευαίσθητη ελληνική Θράκη όμως δεν κερδίζει τίποτε από την ένταση και τον διχασμό.

Η καλύτερη προστασία της Θράκης είναι η ανάπτυξή της σε συνθήκες ισονομίας χωρίς διακρίσεις.

Το ζήτημα που έχει τεθεί είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν μια καθαρή δημόσια τοποθέτηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου