Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/02/2013

Ωμη παρέμβαση Χατζηδάκη στο έργο της δικαιοσύνης για τα απορρίμματα - Δήλωση Γ.Πάντζα

Ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, αναφορικά με τις ενστάσεις και τις προσφυγές όσων αντιδρούν στην κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης, παρότρυνε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει «με γνώμονα την κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον», προκειμένου να αποφευχθούν χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες για το θέμα των απορριμμάτων.

 

Με αφορμή λοιπόν τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας επισημαίνει τα εξής:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης, σε χθεσινή του δήλωση, σχεδόν ομολόγησε το λόγο για τον οποίο κόπτεται ο ίδιος και η μνημονιακή συγκυβέρνησή του, στο να προχωρήσει με διαδικασίες fast track η κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. Ο λόγος είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα, τα οποία λιμνάζουν γύρω από την μπίζνα των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να δείξει υπακοή και καλά δείγματα γραφής προς τους καρχαρίες του κεφαλαίου, δεν δίστασε να παρέμβει ωμά στο έργο της δικαιοσύνης παροτρύνοντάς την να λειτουργήσει “με γνώμονα την κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον” στις  ενστάσεις και τις προσφυγές όσων αντιδρούν στην κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ.

Του επισημαίνω λοιπόν ότι στη Δημοκρατία,  η κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το συμφέρον των τοπικών -και όχι μόνο- κοινωνιών, και όχι με τις τσέπες των κοινοπρακτικών σχημάτων που διεκδικούν μερίδιο στα απορρίμματα, ισοπεδώνοντας οικονομικά τους δημότες καταστρέφοντας το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Δυστυχώς ο κ. Χατζηδάκης έχει πάρει φόρα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις επιστρατεύσεις στους εργαζομένους, και ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε επί χούντας. Σε λίγο περιμένουμε και την επιστράτευση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ώστε να ολοκληρωθεί η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης για νόμο και τάξη.

Έχω λοιπόν να τονίσω και να παροτρύνω με την σειρά μου τους δημότες της Φυλής, των Άνω Λιοσίων και του Γραμματικού να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δημοτών της Κερατέας, και να αντισταθούν δυναμικά στην καταστρεπτική πολιτική της συγκυβέρνησης αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων. Να σταθούν απέναντι στα μνημονιακά σχέδια που μεθοδεύονται από τον κ. Σγουρό, με την διαδικασία των ΣΔΙΤ, κατʼ εντολή της τρόικας και της κα Μέρκελ. Θα είμαι δίπλα δε οποιαδήποτε πρωτοβουλία των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδια αυτά και να διαφυλάξουμε τους Δήμους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.»  

 

To Γραφείο Τύπου