Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/03/1999

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με την προετοιμασία του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Οι Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου αποτελούν κρίσιμη πολιτική μάχη, σημείο καμπής και αφετηρία εξελίξεων.

Οι πολίτες καλούνται να στείλουν στην κάλπη των Ευρωεκλογών τα δικά τους μηνύματα:

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από το 5ο Συνέδριό του χωρίς να έχει δώσει λύσεις σε κανένα από τα στοιχεία που τροφοδοτούν τη δεξιόστροφη τροχιά του, αλλά και ανοίγουν το δρόμο σε συντηρητικές εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου.

Χωρίς ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες, ιδιαίτερα τους κοινωνικά ασθενέστερους και προκαλούν φθορά και δυσφορία στην ελληνική κοινωνία

Χωρίς εθνική στρατηγική για μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής που η μέχρι σήμερα κυβερνητική στάση έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ακριβώς γιατί έχει ως μόνη τακτική τη διγλωσσία και την παθητική προσαρμογή στις πιέσεις και τις πρωτοβουλίες τρίτων.

Ο ΣΥΝ βαδίζει προς τις Ευρωεκλογές με συσπείρωση και αισιοδοξία. Με εφόδια την Εκλογική του Διακήρυξη, την θετική του παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, τις ανοιχτές δημοκρατικές του διαδικασίες και τα ικανά του στελέχη, ο ΣΥΝ ξεκινά μια πανελλαδική εξόρμηση ανοιχτής πολιτικής επικοινωνίας μέχρι τις 13 Ιουνίου, με στόχους την αύξηση της εκλογικής του επιρροής και την εκλογή τριών ευρωβουλευτών.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 3 και 4 Απριλίου, με αντικείμενο την πολιτική εκστρατεία του ΣΥΝ για τις Ευρωεκλογές.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου