Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/02/2013

Δήλωση της Βασιλικής Κατριβάνου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα νέα στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κ. Δένδια για την κακοποίηση των συλληφθέντων της Κοζάνης

Η συνέντευξη Τύπου των τοπικών αστυνομικών διευθυντών, που δόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, προτού δηλαδή δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των τεσσάρων κακοποιημένων συλληφθέντων, κάνει λόγο για «εξουδετέρωσή» τους, και μάλιστα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, και με τον τρόπο αυτό ανατρέπει πλήρως τους ισχυρισμούς περί «αναγκαίας βίας κατά τη συμπλοκή», που διατυπώνει ο κ. Δένδιας. Είναι πλέον αναμενόμενο αλλά και ιδιαίτερα απογοητευτικό ότι το πόρισμα της διοικητικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ  επιβεβαίωσε, όπως πάντα, τον υπουργό.

Με αυτήν την έννοια, γίνεται επιτακτικά αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες τραυματίστηκαν οι τέσσερις κρατούμενοι, ώστε να μην επικρατήσει για πολλοστή φορά μια λογική συγκάλυψης, τόσο συνηθισμένη, που πλέον έχει καταστεί σύμφυτη με τη λειτουργία τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Στην παρούσα κατάσταση, «η ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αποτελεσματικού μηχανισμού, που θα ερευνά κατηγορίες κακοποίησης με όλα τα ένδικα μέσα», όπως προτείνει ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποδεικνύει τον δρόμο που πρέπει επειγόντως να ακολουθηθεί.

Αντί ο κ. Δένδιας να κωφεύει, να βαφτίζει το κρέας ψάρι, και να συγκαλύπτει για μια ακόμα φορά βασανισμούς, ας ακούσει έστω τώρα τον Ευρωπαίο Επίτροπο που λέει το αυτονόητο. Αν η Αστυνομία κάνει βασανισμούς ή κακοποίηση, αυτό δεν είναι εσωτερική της υπόθεση.

To Γραφείο Τύπου