Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/03/1999

Μήνυμα του ΣΥΝ προς τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο Βερολίνο

Με πρωτοβουλία του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο μεγάλο συλλαλητήριο κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.
Το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ έστειλε στην εκδήλωση το ακόλουθο μήνυμα

"Χαιρετίζουμε την σημερινή αντιπολεμική σας διαδήλωση.

Οι παράνομοι και εγκληματικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας αποτελούν πρόκληση για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αποτελεί μέγιστη υποκρισία ότι με την πολεμική αυτή ενέργεια επιδιώκεται η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Αλβανοφώνων. Αυτό που επιδιώκεται είναι η επιβεβαίωση της ηγεμονίας των ΗΠΑ στα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. Ο κίνδυνος ενός νέου διχασμού της ηπείρου μας είναι ορατός.

Ζητούμε να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να επιδιωχθεί ειρηνική λύση χωρίς αλλαγή στα σύνορα και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν ή στηρίζουν την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας να αποσυρθούν.

Μαζί όλες οι αριστερές και φιλειρηνικές δυνάμεις της Ευρώπης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό αντιπολεμικό κίνημα. Για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων, την αναβάθμιση του ΟΗΕ και για νέα σύστημα πανευρωπαϊκής ασφάλειας"

To Γραφείο Τύπου