Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/02/2013

Νίκος Μιχαλάκης: για τους υπάλληλους του ΙΚΑ που οδηγούνται σε απόλυση. Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους εργαζομένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Για τους υπαλλήλους του ΙΚΑ που οδηγούνται σε απόλυση ενημέρωσαν τον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκο Μιχαλάκη ο γραμματέας του Δ.Σ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σωτήρης Λιάχνης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ/2008 Γιάννης Αθανασιάς. Στη συνάντηση παρόντες ήταν από την Ν.Ε Καρδίτσας ο γραμματέας Στέλιος Αναστασόπουλος και τα μέλη Ηλίας Τσιαμαντάς και Ανθούλα Κώστα .

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την απόφαση του Διοικητικού εφετείου , η οποία ακυρώνει τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων, οι οποίες διενεργήθηκαν σε εφαρμογή του Ν.3899/2010. Πρόκειται για επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετακινήθηκαν στο ΙΚΑ. Οι υπάλληλοι αυτοί, αφού ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για δύο ολόκληρα χρόνια περιμένοντας την πρόσληψή τους στην Αγροτική Τράπεζα, ενημερώθηκαν το 2011 για την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και έκτοτε εργάζονται καλύπτοντας κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Οργανισμού. Η απόφαση του Εφετείου προέκυψε έπειτα από αγωγές των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί, παρόλο που δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων. Με την απόφαση του εφετείου οι εργαζόμενοι της προκήρυξης 9Κ βρίσκονται όμηροι πολιτικών συνθηκών πέραν κάθε φαντασίας και πραγματικότητας. Χωρίς καμία ευθύνη εκ μέρους τους βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία και τον αφανισμό. 

Ο κ. Μιχαλάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρακολουθεί καθημερινά το θέμα και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, γιατί ο δημόσιος χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης  δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την απόλυση εργαζομένων ούτε με το πάγωμα των προσλήψεων. Ήδη το τελευταίο διάστημα κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετική ερώτηση και τροπολογία.

Δήλωσε ακόμη ο βουλευτής «οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν με διαγωνισμό και μερικοί παραιτήθηκαν και από τις δουλειές που είχαν. Χρειάζονται στο ΙΚΑ. Δεν πρέπει να απολυθούν. Αντίθετα πρέπει να προσληφθούν και οι άλλοι επιτυχόντες για να μπορέσει να επιτελέσει τον σημαντικό κοινωνικό του ρόλο το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του. Αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η συνέχιση των αγώνων μέσα και έξω από τη Βουλή, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.  Μ΄ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνει το πρόσωπό της που αποσκοπεί στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Κατάφερε να δημιουργήσει  αντιπαλότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι συνάδελφοι! Η έλλειψη σχεδιασμού στις ανάγκες για προσωπικό   προκαλoύν πλέον οργή. Οι ατελείωτες ουρές, οι ανάγκες για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των τοπικών γραμματειών για τα ραντεβού των ασφαλισμένων είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Ένας είναι ο τρόπος να απαλλαγεί η κοινωνία απ΄ όλα αυτά. Ανατροπή της κυβέρνησης με εκλογές για να αποκατασταθούν τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων».

To Γραφείο Τύπου