Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/02/2013

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχ. Κριτσωτάκη για την επίσκεψη του Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών στο Ηράκλειο

Τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται και οι Δήμοι καταρρέουν, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται  να ενημερώσει για την «κινητικότητα» που στην πραγματικότητα είναι οι απολύσεις 25.000 εργαζόμενων.

Μετά τις διαρκείς νομοθετικές εκτροπές σχετικά με τη διαθεσιμότητα – απόλυση των υπαλλήλων, μετά την υποχρηματοδότηση και την κατάλυση στην ουσία του αυτοδιοίκητου των Ο.Τ.Α., μετά τα φαραωνικά έργα fast track που δεσμεύουν τις τοπικές κοινωνίες, μετά την απαξίωση των προγραμμάτων όπως του Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών ήρθε να μετριάσει τις αντιδράσεις και να νομιμοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές και αποφάσεις που ευτελίζουν κάθε έννοια αυτοτέλειας και αξιοπρέπειας τόσο στην ίδια την αυτοδιοίκηση όσο και στους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τ.Α. και τους αιρετούς μαζί με όλο τον ελληνικό λαό να αντισταθούν και να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 20/02.

Απέναντι στις μνημονιακές επιταγές εξαθλίωσης του ελληνικού λαού πρέπει να υπάρξει συλλογική παλλαϊκή αντίδραση.

To Γραφείο Τύπου