Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/03/1999

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με Πρόεδρο της Βουλής

O Πρόεδρος τουΣυνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκεσήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής ΑπόστολοΚακλαμάνη, προκειμένου να ζητήσει την έκτακτησύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, ώστε ναυπάρξει ομόφωνο, με τη στήριξη όλων των κομμάτων,ψήφισμα καταδίκης

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Οι εξελίξεις είναι δραματικές. Ζούμε μια ακόμα ιστορική δοκιμασία της ανθρωπότητας από τη βαρβαρότητα του πολέμου.

Ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της Βουλής γιατί το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με τα δραματικά αυτά γεγονότα. Ζήτησα από τον κ. Κακλαμάνη έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, έκδοση κοινού ψηφίσματος των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας εναντίον των βομβαρδισμών και υπέρ των ειρηνικών πολιτικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος, καθώς επίσης και την ανάληψη από το ελληνικό Κοινοβούλιο πρωτοβουλίας, συνεννόησης και κινητοποίησης και των άλλων Κοινοβουλίων των χωρών της Ευρώπης, καθώς επίσης και των διεθνών Οργανισμών στους οποίους μετέχει το ελληνικό Κοινοβούλιο, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις διεθνείς επιτροπές Κοινοβουλίων στις οποίες εκπροσωπείται η ελληνική Βουλή.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιέζουν την Ελλάδα και αξιώνουν να συμμορφωθεί η Ελλάδα προς τις υποδείξεις και να αποδεχθεί τις οποιεσδήποτε εντολές. Η Ελλάδα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της απ’ όλη αυτή τη βαρβαρότητα του πολέμου. Είναι ανάγκη να επισημάνω ότι κοντά στην αντίδραση του λαού με τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, πρέπει να υπάρξει αντίδραση και των δημοκρατικών θεσμών, ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι κυβερνήσεις. Και μ’ αυτή την έννοια, η ελληνική Βουλή πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου