Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/04/1999

Βαλκανική πρωτοβουλία του ΣΥΝ: Σόφια, Βουλγαρία

Αρχισαν σήμερα από τη Σόφια οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Νίκο Κωνσταντόπουλο σε βαλκανικές χώρες, στα πλαίσια πρωτοβουλιών του κόμματος για την ειρήνη στην περιοχή.

Σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και οι Στέργιος Πιτσιόρλας, μέλος της Π.Γ και Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή για τις οποίες υπήρξαν κοινοί προβληματισμοί και κοινές διαπιστώσεις .

Μετά την συνάντηση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Γκεόργκι Παρβάνοφ έκαναν δηλώσεις στα βουλγαρικά ΜΜΕ και ζήτησαν:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ προσκάλεσε τον Γκ.Παρβάνοφ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή συνάντηση ειρήνης που διοργανώνει ο ΣΥΝ στις 23 Απριλίου στην οποία θα συμμετάσχουν πολιτικοί ηγέτες κομμάτων της Αριστεράς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και την Ρωσία καθώς επίσης και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων. Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθούν πρωτοβουλίες σε διμερές επίπεδο για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή .

Μετά την συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αναχώρησε οδικώς για το Βελιγράδι όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και τα πολιτικά κόμματα της Γιουγκοσλαβίας. Οι συναντήσεις, με την κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθούν μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Σόφια .

To Γραφείο Τύπου