Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/02/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ” ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ” ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επί δύο ημέρες πραγματοποιεί εκδήλωση για την εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας στον αντίποδα των καταστροφικών επιλογών της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής πολιτικής, που εκφράζεται και με την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, στην Β.Α. Χαλκιδική. 

Ακριβώς σε αυτή τη χρονική στιγμή (;), εκδηλώθηκε η καταστροφή των εγκατάστασων της “Ελληνικός Χρυσός” από αγνώστους. Ένα γεγονός που αφʼενός είναι αποτέλεσμα των συνεχών προκλήσεων της εταιρίας και της κρατικής βίας ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, αφʼ εταίρου δε, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα τους ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού. Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιό βίαια, τον αγώνα.

Η ανάπτυξη του τόπου μας και η ευημερία των κατοίκων, εκτός των άλλων  προϋποθέτει κοινωνική ειρήνη. Η θέση μας ήταν και θα είναι,  ότι ο αγώνας ενάντια στην μεταλλευτικές δραστηριότητες είναι ανυποχώρητος, αλλά είναι, πρωτίστως πολιτικός και σαν τέτοιος γίνεται μόνο με πολιτικά μέσα, συλλογική δράση και με συμπαραστάτες την ευρύτερη κοινωνία. 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στη Χαλκιδική εδώ και 2 χρόνια γίνεται ένας μαζικός κοινωνικός αγώνας των κατοίκων ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που επιφέρουν την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου. Οι αποικιοκρατικές πρακτικές της καναδικής εταιρείας και των ντόπιων συνεταίρων της όπως και η βίαιη κρατική καταστολή που έχουν βιώσει οι κάτοικοι προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το χθεσινοβραδυνό γεγονός, το οποίο έγινε χωρίς την αποδοχή και έγκρισή της τοπικής κοινωνίας δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν. 

Εμείς ως Σύριζα-ΕΚΜ καλούμε τους κατοίκους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία σε όλες τις προκλήσεις της εταιρείας και της τροικανής κυβέρνησης που ψάχνουν αφορμές για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων.

Ο Σύριζα-ΕΚΜ έχει αναδείξει τις πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας. 

To Γραφείο Τύπου