Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/02/2013

Διακοπή της Συντονιστικής Συνέλευσης Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Την Τρίτη 19-2-2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συμμετεχόντων στη Συνέλευση  απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων οι αστυνομικοί αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη συνέχεια από συνδικαλιστές στο Α.Τ Ακρόπολης, ο διοικητής που είχε εσπευσμένα φτάσει στο γραφείο του – προφανώς για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης – παραδέχτηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αλλά απέδωσε το επεισόδιο, στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών, ζητώντας συγγνώμη από τους συνδικαλιστές που ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.

Πρόκειται σαφώς για μια ακόμα  κίνηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, με σκοπό  την ολοκληρωτική ισοπέδωση κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο εργαζόμενος λαός αυτής της χώρας με αμέτρητους αγώνες και θυσίες.

Επειδή τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες από μεριάς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και των πολιτικών καθοδηγητών της παραπέμπουν στο συνδικαλιστικό της ασφάλειας.

Επειδή ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται ολοένα και  πιο απειλητικός απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.

Επειδή οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται  πλέον ευθέως  και με σαφήνεια από την τρικομματική κυβέρνηση.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Για ποιο λόγο εδόθη η συγκεκριμένη εντολή από τη ΓΑΔΑ για αστυνομική παρέμβαση στην εν λόγω συνέλευση εργαζομένων

Οι ερωτώντες βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Κωνσταντίνος Μπάρκας

Μπόλαρη Μαρία

Στρατούλης Δημήτρης

Σταθάς Ιωάννης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Τσουκαλάς Δημήτρης