Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/04/1999

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Στένκοβετς

photo photo

Με επίσκεψη στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Στένκοβετς ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία της στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο και τους Νίκο Μπίστη, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τάσο Τρίκκα, μέλος της ΚΠΕ, υπεύθυνο του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και Ρούλη Εδιάρογλου, γραμματέα της οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ.

Τον πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του κόμματος και τον Έλληνα πρέσβη κ.Γ.Κακλίκη υποδέχθηκαν εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων "Γιατροί του Κόσμου", "Ευρωπαϊκή Προοπτική", που δραστηριοποιούνται ενεργά για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ενημερώθηκαν για τα βασικά προβλήματα των προσφύγων, τις ανάγκες για ιατρικό, φαρμακευτικό και άλλο νοσοκομειακό υλικό.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

"Τα Βαλκάνια σπαράσσονται, ζουν στο τέλος του 20ου αιώνα μια ιστορική δοκιμασία. Αυτό το δράμα των θυμάτων του πολέμου και της προσφυγιάς είναι η ιστορική ευθύνη όλης της ανθρωπότητας. Να σταματήσει ο πόλεμος, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στα μέρη τους και να υπάρξει με ευθύνη όλων αντιμετώπιση αυτού του ανθρώπινου δράματος.

Είναι ανάγκη να σταματήσει η πληγή του πολέμου και όλοι να αναλάβουν το χρέος να ξαναγυρίσουν με ασφάλεια οι πρόσφυγες στα μέρη τους και με την ευθύνη των διεθνών οργανισμών να υπάρξει συμφωνία για μια πολιτική λύση.

Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, είναι ιστορικός στιγματισμός αυτό το δράμα των θυμάτων και της προσφυγιάς".

To Γραφείο Τύπου