Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/02/2013

Δήλωση - Καταγγελία του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά για την αδικαιολόγητη στάση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο Υπουργός ολιγωρεί τόσο προκλητικά για το ζήτημα του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών. Μετά από τρεις μήνες μάλιστα, σχεδόν τέσσερις πλέον, δεν έχει απαντήσει στην υπʼ αριθμ. 3478/26-10-2012 σχετική ερώτησή μας. Όταν μάλιστα αποφασίσαμε να την τρέψουμε σε επίκαιρη ερώτηση βάσει της παρ.5 του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, με σκοπό να κληθεί αυτοπροσώπως αυτή τη φορά ο Υπουργός ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου να απαντήσει, ο κ. Αρβανιτόπουλος επικαλούμενος κώλυμα ματαίωσε τη συζήτησή της όχι μία, αλλά κατά τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις της Βουλής, με τελευταία τη χθεσινή.

Σύμφωνα με το νόμο 2174/1993, ο Οργανισμός (ΟΠΕΒ) τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, απαρτίζεται από 26 συνολικά βιβλιοθήκες ανά την Επικράτεια και απασχολεί 33 εργαζόμενους, τους οποίους το Υπουργείο τους έχει εξαναγκάσει σε μόνιμη διαδικασία φτωχοποίησης, καθώς είναι επί τρία έτη απλήρωτοι.

Αν μη τι άλλο η αδικαιολόγητη στάση του κ. Αρβανιτόπουλου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περιπαίζει με τους εργαζόμενους και αδιαφορεί για την οικονομική εξαθλίωση τους. Επιπλέον, παραβλέπει το σημαντικό έργο του ΟΠΕΒ, δηλαδή τη συμβολή του στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και την καλλιέργεια παιδιών και εφήβων, ιδιαίτερα τώρα εν καιρώ κρίσης που η εκπαίδευση και η μόρφωση έχουν καταστεί «πολυτέλεια» για την πλειοψηφία των Ελληνόπουλων.

To Γραφείο Τύπου