Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/02/2013

Δήλωση της Χ. Καφαντάρη βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελευθεροτυπία σχετικά με την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χωματερές

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η πολιτική στη διαχείριση απορριμμάτων και η διατήρηση των παράνομων χωματερών στην πατρίδα μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ,θα μας έφερνε  στη σημερινή κατάσταση, μιας και ακούμε (χθες) για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί στην Ελλάδα τη σύγχρονη «μπίζνα», γύρω από την οποία συγκεντρώνονται ποικίλα συμφέροντα.

Είναι ώριμο πλέον να προχωρήσουμε σε μια άλλη λογική διαχείρισης, με οικολογικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, με αποκεντρωμένες δράσεις, προς όφελος της κοινωνίας και με τη συμμετοχή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση με βάση τα παραπάνω και εκφράζει την αντίθεσή του στην προώθηση μέσω ΣΔΙΤ των έργων, που προχωρούν σε όλη την Ελλάδα, η υλοποίηση των οποίων, όπως σχεδιάζεται , θα επιφέρει περιβαλλοντική υποβάθμιση, αύξηση  των δημοτικών τελών και πιθανές απολύσεις στους ΟΤΑ.

To Γραφείο Τύπου