Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/02/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Γ.Αυτιάς), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ.Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ο ελληνικός λαός ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας που η χώρα είχε να δει από το Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάζεται εγκατάλειψη της πολιτικής της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας. Χρειάζεται στροφή στην ανάπτυξη, δίκαιη κατανομή βαρών, βασικές μεταρρυθμίσεις, περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και αξιοποίηση του λάθους των δανειστών αλλά και των κυβερνήσεων που συνυπέγραψαν τα μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. H Ελλάδα έχει τη μικρότερη δημόσια περιουσία σε όλη την Ευρωζώνη. Γιʼαυτό δεν ξεπουλάς για ένα πινάκιο φακής τον ΟΠΑΠ. Είναι επίσης κραυγαλέα άδικο να υπερδιπλασιάζεις τον φόρο στον μικροκαταθέτη. Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα και υπερδιπλασιάζει τους φόρους και τους προσθέτει στο εισόδημα Επιπροσθέτως, εμείς ζητάμε να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

To Γραφείο Τύπου