Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/04/1999

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ

Αντιπολεμική μαραθώνια πορεία με κεντρικό σύνθημα "Ευρωπαίοι όλων των χωρών, αντισταθείτε" πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/4, με πρωτοβουλία του ΣΥΝ στα πλαίσια της κινητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης κατά των βομβαρδισμών και του πολέμου.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης η ΑΚΟΑ, η Πράσινη Πολιτική, το Δίκτυο Κινήσεων για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και το Περιοδικό "Οικοτοπία".

Τη διακήρυξη υποστήριξης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία υπέγραψαν εκατοντάδες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, της Αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του συνδικαλισμού.

Η πορεία ξεκίνησε στις 8.30 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με σύντομη τελετή, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ απήγγειλε ποιήματα η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου.

Στην Παλλήνη την πορεία χαιρέτησαν ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής και οι Δήμαρχοι Παλλήνης και Καλυβίων και έγινε σύντομη εκδήλωση με ομάδα νέων μουσικών από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και χορευτικό συγκρότημα.

Η πορεία κατέληξε στις 8.30 μ.μ. στην Αμερικανική Πρεσβεία. Στη συνέχεια στο χώρο όπου βρίσκεται το Αγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία μίλησε ο πάστορας Κόρναντ Λούμπερτ, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας για την Συμφιλίωση της Γερμανίας και χαιρέτησαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος και Μ.Παπαγιαννάκης. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα της Μαίρης Εσπερ και συναυλία με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Φωτογραφίες από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ

photo photo photo
photo photo
photo photo photo
photo photo
photo photo photo
photo photo
photo photo photo

To Γραφείο Τύπου