Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/04/1999

Σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία

Σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο κ. Σημίτης έγκλειστος στην μονοδιάστατη λογική του, εξακολουθεί να επιδίδεται σε ασκήσεις διγλωσσίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για τον κ. Σημίτη και ο πόλεμος, που φέρνει μέρα με την μέρα και στην Ελλάδα τις τραγικές του συνέπειες, εντάσσεται στους μονόδρομους της κυβερνητικής πολιτικής.

Η πραγματικότητα που μάταια προσπαθεί να κρύψει ο πρωθυπουργός είναι ότι η κυβέρνηση αφού πει διάφορα για εσωτερική κατανάλωση προσυπογράφει αποφάσεις που βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με το ομόθυμο αίσθημα του ελληνικού λαού. Έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες λέγοντας "ναι σε όλα εκ προοιμίου" κάνοντας τη δική του διάθεση δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Η κλιμάκωση των Νατοϊκών βομβαρδισμών, το παράνομο σαρωτικό εμπάργκο, η ανατροπή του διεθνούς δικαίου και η παράκαμψη του ΟΗΕ από το "νέο" ΝΑΤΟ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα. Η προσυπογραφή τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα και στρώνει τον δρόμο στο εφιαλτικό σενάριο των χερσαίων επιχειρήσεων που, παρά τις διαψεύσεις, προετοιμάζεται εντατικά.

To Γραφείο Τύπου