Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/02/2013

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς-- Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της πρωτοβουλίας συνταξιούχων στις 27 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Η ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει οδηγήσει τις πλέον ευάλωτες – εκτός των άλλων-  κατηγορίες της ελληνικής κοινωνίας σε δραματικά αδιέξοδα.

Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι της χώρας, η συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν αντέχουν άλλο: η «κατεδάφιση» των συντάξεων, η διάλυση του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας, οι ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας φάρμακα και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των παροχών τους, έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους σε απόγνωση.

Η ανατροπή των μνημονιακών αυτών πολιτικών και της τρικομματικής συγκυβέρνησης που τις υλοποιεί αποτελεί αγώνα επιβίωσης όχι μόνο για τους συνταξιούχους αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η αλληλεγγύη των γενεών, ο κοινός αγώνας των ανέργων, των συνταξιούχων και των εργαζομένων αποτελεί τον «μονόδρομο» της ανατροπής. Της προοδευτικής ανατροπής!

To Γραφείο Τύπου