Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/04/1999

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο για την ειρήνη και για προοδευτική στροφή στις εξελίξεις

Με αφορμή την φετινή επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η Πρωτομαγιά ημέρα μνήμης και τιμής για τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή, αποκτά φέτος ένα έντονο αντιπολεμικό, φιλειρηνικό περιεχόμενο

Ο παρανοϊκός πόλεμος που μαίνεται δίπλα μας, με την κλιμάκωση των νατοϊκών βομβαρδισμών, η ανησυχητική αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, λόγω της μονόπλευρης και δεξιόστροφης κυβερνητικής πολιτικής, προσδίδουν ένα επίκαιρο νόημα στους κοινωνικούς αγώνες για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και η κοινωνική προκοπή του τόπου κατοχυρώνονται όχι με την παθητική αποδοχή και προσυπογραφή των επιλογών της αμερικανικής μονοκρατορίας, αλλά με σχεδιασμένες πρωτοβουλίες ειρήνης και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας όλων των βαλκανικών χωρών στο έδαφος της διεθνούς νομιμότητας.

Ο ΣΥΝ στήριζε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων που αντιπαρατίθενται στην μονόπλευρη και αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική. Για να συμβάλλουν και στην ήττα και στην αλλαγή των σημερινών πολιτικών. Για να προωθηθεί ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας και της κοινωνίας με προτεραιότητες την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτείται η μαζικοποίηση, η πιο πλατιά συσπείρωση και η αγωνιστική δράση των συνδικάτων.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει τους αγώνες τους και θεωρεί ότι χρειάζεται να ενισχυθούν. Για να συμβάλουν στην ήττα και την αλλαγή των σημερινών πολιτικών, στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των δυνάμεων της Αριστεράς και στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφία, ικανής να προωθήσει τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Στις προσεχείς ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν και με την ψήφο τους σε αυτήν αλλαγή.

Η ενίσχυση του ΣΥΝ σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων που απορρίπτουν τους σημερινούς οικονομικά και κοινωνικά άδικους μονόδρομους, ενίσχυση των προϋποθέσεων για την ήττα των σημερινών κυβερνητικών πολιτικών και για εναλλακτική πολιτική προοδευτικής κατεύθυνσης και ενίσχυση των δυνάμεων που αγνίζονται για μία άλλη Ευρώπη αυτόνομη, ενωμένη, κοινωνική δημοκρατική.

Η Διακήρυξη του Συνασπισμού για την 1η ΜΑΗ 1999

To Γραφείο Τύπου