Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/02/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επενδύσεις και τη διαπλοκή

Ούτε λέξη για  τις επενδύσεις  δεν βρήκαν να πουν στη Βουλή οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει εργολαβικά, πλέον, τη βρώμικη δουλειά της συγκυβέρνησης -πάντα υπάρχει ένας ρόλος. Τους ενόχλησε ότι ήταν Νιλς και όχι Γιόζεφ Άκερμαν –αστειότητες. Ότι δεν πρέπει (γιατί;) να «αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρεία και συμφέροντα μέσα στη Βουλή». Μάλλον γιατί έτσι έμαθαν να λειτουργούν -έχουν τη μύγα και μυγιάζονται.

Αφού δεν μπόρεσαν να περάσουν στην κοινωνία ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι… τρομοκράτες, τώρα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ίδιος με αυτούς! Διαπλεκόμενος! Και πρέπει να λειτουργεί εν κρυπτώ, όπως αυτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όμως, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, απολύτως, τίποτα γιατί δεν εκπροσωπεί κανέναν από τους κατά καιρούς πελάτες τους. Αυτοί είναι η διαπλοκή, αυτοί εκπροσωπούν συμφέροντα, επιχειρήσεις, «επενδυτές». Αυτοί δεν τολμούν να μιλήσουν δημόσια, γιατί όλες τις δουλειές τις κάνουν υπόγεια. Γιατί, όμως, δεν πήρε άδεια η γερμανική εταιρία; Ούτε λέξη γιʼ αυτό.

Μήνες τώρα εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές. Όταν, όμως, αποκαλύπτει τις επενδύσεις που σταματά η διαπλοκή με τη συγκυβέρνηση -και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ή οι κάτοικοι, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται σεβαστή η άποψή τους- τότε τον κατηγορούν ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ότι παίρνει το μέρος του επενδυτή, κ.λπ. Κρίνουν, βέβαια, με βάση την συνήθη πρακτική τους, την πολιτική τους…

 Γιατί είναι γνωστό πώς λειτουργεί η διαπλοκή. «Οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους», όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. «Τολμήστε», τους προκάλεσε, «να τους πάρετε τις άδειες που κρατούν στο συρτάρι τους». Τι κάνουν οι «κολλητοί και διαπλεκόμενοι» της συγκυβέρνησης; Κρατούν ανεκτέλεστες τις άδειες παραγωγής, παρατείνοντας συνεχώς την ισχύ τους, μέχρι να αποφασίσει ο συγκεκριμένος επενδυτής πότε θα τις υλοποιήσει και με ποιο τρόπο. Την ίδια ώρα, αφήνουν εκτός επενδύσεων δεκάδες εκατομμύρια ξένων επενδυτών.

Οι όποιοι επενδυτές -για τους οποίους κόπτονται Σαμαράς και Βενιζέλος- πρέπει να συμμορφώνονται με την εγχώρια διαπλοκή και τους κανόνες που έχουν επιβάλει. Έως τότε οι προτάσεις τους απορρίπτονται ή παραμένουν κλεισμένες σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι, πιθανόν στο ίδιο που έκρυβε το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...

To Γραφείο Τύπου