Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/03/2013

Ανακοίνωση της ΤΟ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το θάνατο των 2 φοιτητών από αναθυμιάσεις στη Λάρισα

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, μαζί με τη βουλευτίνα Ηρώ Διώτη και μέλη του Τμ. Υγείας, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται ο ένας εκ των 3 νεαρών, μετά από την τραγωδία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλων 2 φοιτητών του ΤΕΙ από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας σε μονοκατοικία στη Λάρισα. Εκεί ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας των 3 νοσηλευομένων φοιτητών και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων για τον άδικο χαμό των 2 νέων παιδιών και τη συμπαράστασή τους στους οικείους των άλλων τριών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την επίσκεψη στους φοιτητές, αναφέρουν:

«Κατά τραγική σύμπτωση, την ίδια ώρα που δύο νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις φοιτητές χαροπαλεύουν, ο μεν υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ξανασχεδιάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με το Σχέδιο Αθηνά, αδιαφορώντας αν με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις φοιτητών σε άλλες πόλεις, πολλοί νεολαίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν, λόγω οικονομικής αδυναμίας τις σπουδές τους. Ο δε υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης προτείνει την “ιδιωτικοποίηση” του 49% των Πανεπιστημίων.

Όταν σήμερα οι πόροι που διατίθενται για την Παιδεία δεν καλύπτουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σπουδαστών, όπως στέγαση, σίτιση, θέρμανση κ.α., ο καθένας μπορεί να φανταστεί τη ζούγκλα του εκπαιδευτικού χώρου, όταν αλωθεί από τα μεγάλα συμφέροντα και η Παιδεία μετατραπεί πλήρως σε εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει τί αποτελέσματα έχουν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει, να ακούσει την φωνή της κοινωνίας και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

To Γραφείο Τύπου