Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/03/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με την τρόικα

Το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Στουρνάρα με την τρόικα έρχεται να επιβεβαιώσει την ολοένα και σκληρότερη  πολιτική του μνημονίου που σκοπεύει να υλοποιήσει η καταστροφική συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Παρόλο που στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη χρεωκοπία του μνημονιακού «μονόδρομου» προβάλλοντας ότι δήθεν διαπραγματεύονται  επιμέρους ζητήματα, είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν όσο-όσο και όπως-όπως κερδοφόρους οργανισμούς σαν τον ΟΠΑΠ και στρατηγικούς τομείς για την κοινωνία σαν το νερό, ενώ ετοιμάζουν απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,  μετά την υστέρηση των εσόδων και την μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της μεγάλης, που βρίσκεται σε διάφορες λίστες των «ημετέρων» της διαπλοκής.

Είναι αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι και όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την οικονομία. Υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και στην δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης, ώστε να ανοίξει νέος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους για ανόρθωση της οικονομίας, πλήρης απασχόληση και ανάπτυξη.

To Γραφείο Τύπου