Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/03/2013

Δήλωση του Δ.Στρατούλη για τη μη προσέλευση για τρίτη συνεχόμενη φορά του Υπ. Οικονομικών σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις μη ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας 300 εργαζομένων καθαριότητας στις εφορίες

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Βʼ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας έκανε την εξής δήλωση για τη μη προσέλευση για τρίτη συνεχόμενη φορά του Υπουργού Οικονομικών σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις μη ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας 300 εργαζομένων καθαριότητας στις εφορίες:

Σήμερα για τρίτη φορά ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για τις 300 περίπου εργαζόμενους και εργαζόμενες καθαριότητας στις εφορίες με αμοιβές 325 ευρώ το μήνα, που σε μία κίνηση ακραίας κοινωνικής αναλγησίας τους «πέταξε στο δρόμο» με τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους.

Οι καθαρίστριες αυτές – στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις- εργάζονται κάτω από συνθήκες κυριολεκτικά τριτοκοσμικές. Οι εργαζόμενες αυτές δουλεύουν αδιαλείπτως επί χρόνια σε ομηρία και υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, καθώς αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι συμβάσεις αυτές διαρκούν μόλις ένα μήνα! Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν δικαιούνται κανονική άδεια, γονική άδεια καθώς επίσης και δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις εργασίας αυτών των εργαζομένων, και μάλιστα με κατάργηση του δουλεμπορικού χαρακτήρα τους και με αναβάθμιση των εξευτελιστικά χαμηλών αμοιβών τους.

To Γραφείο Τύπου