Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/03/2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος, όχι οικονομολόγος, που να καταλαβαίνει, που να μπορεί να κάνει στοιχειώδεις υπολογισμούς, που δεν κατανοεί ότι το να αυξάνεις τους συντελεστές και να εξισώνεις τους συντελεστές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης οδηγεί σε αποτελέσματα τραγικά και με αυτό τον τρόπο δεν εξυπηρετείς τον στόχος σου, που υποτίθεται ότι είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά οδηγείς την κοινωνία σε καταστάσεις κανιβαλισμού;

Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η πολιτική είναι η υπεύθυνη, η υπαίτια του προχθεσινού συμβάντος στη Λάρισα, όπου δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας χαροπαλεύει. Όχι, επειδή όπως κάποιοι μας εξήγησαν ότι ήταν ένα τυχαίο συμβάν ή επειδή οι νέοι φοιτητές δεν έχουν παιδεία και δεν γνωρίζουν ότι η καύση μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, έτσι μας είπαν ορισμένοι. Αλλά γιατί είναι εγκληματίες αυτοί που επιμένουν σε αυτή την πολιτική.

Κι αν σήμερα δεν έχει ξεσηκωθεί όχι από τα κόμματα, αλλά από την ίδια την κοινωνία, ένας αχός «Σταματήστε επιτέλους το έγκλημα», είναι γιατί ο ελληνικός λαός τα έχει χάσει. Ταυτόχρονα, δείχνει και μια απίστευτη ωριμότητα, αλλά πρέπει να δίνει και ελπίδα, προοπτική και δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική με αυτή τη στρατηγική του λάθους. Να σου λένε οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ «κάναμε λάθος» και εμείς να λέμε «δεν πειράζει, θα το εφαρμόσουμε». Η άποψή μας είναι ότι αυτή δεν είναι η κυβέρνηση του λάθους, αλλά η λάθος κυβέρνηση για έναν λαό που δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τις συνέπειες μιας λάθος πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου