Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/03/2013

Απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης του ποδηλατοδρομίου Τρικάλων για σχεδόν 10 χρόνια - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Οικονομικών, Εσωτερικών

Το 2004 μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004» κατασκευάστηκε στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, στην τοποθεσία Καρυές, ποδηλατοδρόμιο για τις ανάγκες τις Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας και των πολιτών. Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς δεν εξοφλήθηκαν στην ανάδοχο εταιρία οι τελευταίες 50.000 ευρώ.  Το αποτέλεσμα είναι σήμερα το έργο να παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Οι κατά καιρούς προσπάθειες ολοκλήρωσης του έργου προσέκρουσαν είτε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, είτε σε έλλειψη χρηματοδότησης με αποτέλεσμα μία πόλη με ιδιαίτερη ποδηλατική παράδοση και σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και σε επίπεδο μαζικής άθλησης να στερείται ποδηλατικών υποδομών.

Η τραγική εικόνα του ποδηλατοδρομίου αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς με τον φετινό προϋπολογισμό περικόπηκαν τραγικά οι δυνατότητες ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ η οικονομική κατάσταση των Δήμων δεν καθιστά πρακτικά δυνατή κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των δομών άθλησης από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επειδή η περιοχή των Τρικάλων αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερη ποδηλατική παράδοση

Επειδή είναι απαράδεκτο να ρημάζουν έργα, για τα οποία σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει βαριά χρέη

Επειδή ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Προτίθενται να εξασφαλίσουν άμεσα τους απαραίτητους πόρους και πως, για την αποκατάσταση και την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρομίου Τρικάλων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κουράκης Τάσος

Δριτσέλη Παναγιώτα